Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Techbedrijven Omlaag Op Verdeeld Wall Street

Techbedrijven omlaag op wisselvallig Wall Street

Beleggers voorzichtig vanwege stijgende rentes en geopolitieke spanningen

Aandelen van Amazon, Apple en Tesla dalen

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn gedaald op een wisselvallige Wall Street-sessie, waarbij technologiebedrijven het voortouw namen in de verliezen.

De Nasdaq Composite Index daalde met 1,6% en de S&P 500 Index met 1,1%. De Dow Jones Industrial Average daalde met 0,5%.

Beleggers waren voorzichtig vanwege de stijgende rentetarieven en de aanhoudende geopolitieke spanningen rondom de oorlog in Oekraïne.

Technologiebedrijven raken hard

Aandelen van technologiebedrijven werden hard geraakt, waarbij Amazon met 2,5% daalde, Apple met 1,9% en Tesla met 3,5%.

De dalingen komen na een recente rally in de technologiesector. Beleggers zijn echter bezorgd over de impact van stijgende rentetarieven op de toekomstige winsten van deze bedrijven.

Hoge rentetarieven maken het voor bedrijven duurder om te lenen, wat hun winstgevendheid kan schaden.

Geopolitieke spanningen wegen

De aanhoudende geopolitieke spanningen rondom de oorlog in Oekraïne wegen ook op de markten.

De oorlog heeft tot verstoringen in de toeleveringsketen geleid en de inflatie opgedreven. Beleggers zijn bezorgd dat de oorlog tot een wereldwijde recessie kan leiden.

Uitleg

* Techbedrijven dalen op een wisselvallig Wall Street door stijgende rentes en geopolitieke spanningen. * Aandelen van Amazon, Apple en Tesla dalen. * Beleggers zijn voorzichtig vanwege de impact van stijgende rentetarieven op de toekomstige winsten van techbedrijven. * De aanhoudende geopolitieke spanningen rondom de oorlog in Oekraïne wegen ook op de markten.


Comments

More from our Blog